To live or not to live és un projecte que treballa amb una comunitat de joves de la ciutat.
Persones que pateixen una discriminació per qüestions de raça, de gènere, d’identitat
o simplement per no encaixar dins els cossos normatius amb els quals se’ns bombardeja contínuament
a través de les pantalles.
AGENDA
GIRA 2022 / 2023
PRÒXIMES ACTUACIONS
ACTUACIONS REALITZADES
BIO
Ada Vilaró és directora,performer, actriu i artista multidisciplinària.
Podem trobar les seves obres tant en teatres com a l’espai públic.
Actualment està preparant l’obra S.O.S. per espai públic, que s’estrenarà a la Fira Tàrrega 2022. Hem pogut veure una mostra del treball en procés al Festival Sismògraf d’Olot.
Destaquem l’obra per espais de teatre “360 grams” estrenada al (festival TNT el 2019) amb més de seixanta funcions per Catalunya i Espanya. Per aquesta obra ha rebut el premi a la millor interpretació del festival FITT (Tarragona) i el premi a la millor obra del Festival Territorios Violeta (Madrid).
Dirigeix l’espectacle amb gent jove To live or not to live/ to like or not to like. Festival Grec 2021 a la Fundació Joan Brossa i Festival Grec 2022 al centre de cultura El Born, Barcelona.
A l’espai públic destaquem obres com Pas per la Pau (Fira Mediterrània 2018), UrGentestimar (Inauguració Fira Tàrrega 2017) nominada per els premis de la crítica de Barcelona 2017. Públic Present 24 hores Festival TNT 2015, en gira nacional i internacional.
Va ser cofundadora i intèrpret de la companyia Kamchatka, amb els espectacles “kamchatka” i “Habitaculum” participant en gires tant nacionals com internacionals fins el 2011.
Va crear i dirigeix el festival de Creació Contemporània Escena Poblenou a Barcelona i el Festival Itineràncies a Prats de Lluçanès. Com a directora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou ha rebut la Medalla d’Honor de Barcelona i el premi FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.
En paraules d’Aída Pallarès:
“Ada Vilaró és al meu entendre, una de les artistes més interessants del país. Honesta, valenta i incansable.”
El Nacional.cat
FOTOS TO LIVE OR NOT TO LIVE - TO LIKE OR NOT TO LIKE
SINOPSIS
Què és la bellesa i què té a veure amb el control polític i la dissidència? Ens agrada o no ens agrada? Què entenem per la vida? Ho descobrireu en una acció protagonitzada per un seguit de joves intèrprets.
Potser no hi heu pensat mai, però la idea que tenim de la qualitat de vida i la bellesa constitueix una eina especialment potent de control polític. Es potencia mitjançant les xarxes socials, però aquestes mateixes eines de control poden estar, a la vegada, al servei de la dissidència. Ho en-tendreu perfectament veient l’acció que protagonitza un grup de joves, cadascú des de la seva realitat, que no encaixa en els estàndards de la publicitat actual.
To live or not to live és un projecte que treballa amb una comunitat de joves de la ciutat. Persones que pateixen una discriminació per qüestions de raça, de gènere, d’identitat o simplement per no encaixar dins els cossos normatius amb els quals se’ns bombardeja contínuament a través de les pantalles. Agradar o no agradar? Com volem viure? A través d’auriculars sense fil, endinseu-vos en un site-specific per gaudir d’una experiència immersiva on els cossos, la paraula i l’espai so-nor seran els vostres companys de viatge.
FITXA ARTÍSTICA
Creació col·lectiva a partir d’una idea original d’Ada Vilaró, Marc Chornet i Anna Maria Ricart
Dramatúrgia i direcció: Ada Vilaró
Ajudantia de direcció: Toni Guillemat Repartiment: Per confirmar
Dispositiu escènic: Marc Chornet
Composició musical i espai sonor: Gerard Marsal
Fotografia: Prateek Katyal
Assessorament dramatúrgic: Anna Maria Ricart
Una proposta del Festival Escena Poblenou i la cia. Ada Vilaró en col·laboració amb el Festival Grec, la Fundació Joan Brossa i Projecte Ingenu.
FESTIVALS
CONTACTEU
DISTRIBUCIÓ I CONTRATACIÓ
Xavier Granada
escena@magrana.com
M. 660 949 988
Àngels Nogué
angelsnogue@magrana.com
M. 636 988 616
NEWSLETTER
Voleu rebre totes les novetats al vostre email?